Et kyss fra himmelen!

Jeg tar oppfordringen fra Prinsesse Märtha Louise og sender den videre til DEG!

marthabilde
Facebook-bilde fra Prinsesse Märtha Louise som er delt mange titalls ganger på facebook med en helt spesiell oppfordringl.

 

Klokken 18.54 i går kveld svingte en bil inn i oppkjørselen min. I bagasjerommet lå det en pakke til meg.  Fra atelieret som Picasso jobbet i som ung, det samme atelieret som Ferdinand Finne jobbet i som gammel. Fra byen Barcelona der en av verdens største kunstnere, Gaudí, skapte byggverk og møbler inspirert av naturen.

 

Ingenting er kunst hvis det ikke kommer fra naturen (Antoni Gaudí)

 

 

Det kilte deilig-grusomt i magen da jeg brettet ut det brune omslagspapiret. Lukten av terpentin, varnish, harpiks, papir og støv spredte seg i stua.  Pakken inneholdt mine første grafiske trykk!

 

Det var en ubeskrivelig følelse av letthet, en følelse av å sveve, være på vei, være i flyt. Med hele meg.

 

Litt som motivet på trykkene.

FullSizeRender(4)
«Eternal Rest » in green – Sugar Aquatint by Hedda Kise 28 cm x 38 cm (motif 19,5 cm x 16 cm)

 

FullSizeRender(6)
«Eternal Rest in black and white» – Sugar Aquatint by Hedda Kise

 

 

IMG_3218
«Eternal Rest in Sepia» – Sugar Aquatint by Hedda Kise

 

Naturen inspirerer meg. Formene. Fargene. Roen. Dramaet. Endringene.

 

Jeg gikk barføttes, håret var utslått og vannliljer hang nedover den enkle kjolen min da jeg giftet meg mine barns far ved et tjern i skogen.

Da jeg våknet med veer, seks dager før termin for første barnet, måtte jeg ut til havet. På et svaberg utenfor Oslo  telte vi minutter mellom riene. Etter to døgn ble Alva født på sykehuset, uten annen smertestillende enn vann og pusten min. Jeg var helt utkjørt, men følte meg så lykkelig, så i ett med naturen.

Som programleder har jeg gjort hele spekteret, alt fra nyhetene til reality-shows. Men høydepunktet for meg, var programserien Dyreriket og programserien Turklar.

 

Jeg var et eneste stort lykketroll der jeg trasket rundt i fjellet og attpåtil fikk betaling for det!

 

Og ingenting er som å ri til hest – i full galopp – opp på en fjelltopp og se utover det regnfulle landskapet!

Eller bare en rolig sopptur når livet butter i mot.

Timeslange gåturer i skogen holdt meg oppe i det året jeg var på sykehus for rehabilitering etter hjernesvulst-operasjonene.

 

I naturen finner jeg ny energi. I naturen finner jeg inspirasjon. I naturen finner jeg hvile.

 

IMG_20150504_140101
«Kiss from heaven» – Sugar Aquatint by Hedda Kise

 

Det er mange gode grunner for å bidra til å fjerne all plasten og søpla i naturen. Det skaper store problemer for livet på vår klode.

 

IMG_3233
Plakat som hang i mitt barndomshjem som barn. Kunstneren Hunderwasser og teksten som står på plakaten har satt sterke spor i meg.

 

I takknemlighet for det naturen har gitt meg, og i solidaritet til alle de som kommer etter meg, vil jeg derfor videreformidle Prinsesse Märtha Louises fire punkters oppfordring til deg gjennom bloggen min:

 

1. Bruk mindre plast. Visste du at det finnes microplast i alt fra tannpasta til klær? Drikk vann fra springen, ta med flergangspose på butikken & undersøk hva klærne dine er laget av.
2. Ikke kast søppel i naturen. Søppel i naturen ender stort sett opp i havet.

3. Ta med alle vennene dine, familien din eller snakk med læreren din om å bli med på strandryddedagen. Den arrangeres i mai. Men det er lov å rydde strandsøppel hele året. Ta med deg litt søppel du finner hjem hver gang du er på stranda.

4. Ha det gøy! Kanskje du kan lage noe fint av søppelet. Ta gjerne bilder og tagg det med #strandryddedagen.
Lykke til!
IMG_2272
«Beauty of nature» – oil on canvas by Hedda Kise

 

Vi lever i et multitaskende samfunn hvor tiden klemmer til og forsøker å kvele oss.

 

Derfor dro jeg ut i Bærumsmarka for å se etter noe helt spesielt som gir meg stor glede, samtidig som jeg plukket søppel. Alle stedsnavn med «rams» i seg, har det nemlig av en smakfull grunn. Ramsløken!

IMG_3190
Ramsløken kan av utseende minne om liljekonvall. Liljekonvall er giftig, men bare ramsløken lukter og smaker som en sterk blanding av vårløk og hvitløk! Knekk et blad og lukt på det – og du tar ikke feil!

 

Så nå sitter jeg her som en eneste stor antioksidant-bombe etter å ha gomlet i meg verdens sterkeste pesto til kvelds. Jeg stinker! Jeg lever! Og det er skjønt!

 

Hva er det som inspirerer deg?

 

Visste du havet er i ferd med å bli verdens største søppeldynge? (Prinsesse Märtha Louise)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *